Kladdkaka Med Kokosbotten
Kokosbottnen:
50 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 ½ dl socker
200 g kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
Kladdkakan:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ihop alla ingredienserna till bottnen med en elvisp.
- Tryck ut smeten i en smord och bröad rund form.
- Gör smeten till kladdkakan. Smält smöret och låt det svalna medan du vispar ägg och socker pösigt.
- Rör ner det smälta smöret i äggsmeten.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dom.
- Häll chokladsmeten ovanpå bottnen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Kommentarer
Trackback