Kalas Bullar
Bullarna:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
14 dl vetemjöl
Fyllningen:
Chokladmarmelad
100 g vit choklad grovt hackad
Garneringen:
1 uppvispat ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smält smöret och tillsätt mjölk och rör ut jästen.
- Häll i socker, salt och kardemumma.
- Baka i mjölet, men spara lite till utbakningen.
- Knåda degen ordentligt och låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
- Arbeta degen på bakbord.
- Dela degen i 4 delar och kavla ut till tunna längder.
- Bred på rikligt med chokladmarmelad och strö på den vita chokladen jämnt.
- Rulla ihop som en rulltårta, skär rullen i 2-3 centimeter tjocka skivor och lägg i bullformar.
- Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
- Pensla med ägg.
- Grädda i ca 5-10 minuter.

Kommentarer
Trackback