Kalas Bullar

Bullarna:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
14 dl vetemjöl

Fyllningen:
Chokladmarmelad
100 g vit choklad grovt hackad

Garneringen:
1 uppvispat ägg

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rör ut jästen.
  3. Häll i socker, salt och kardemumma.
  4. Baka i mjölet, men spara lite till utbakningen.
  5. Knåda degen ordentligt och låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  6. Arbeta degen på bakbord.
  7. Dela degen i 4 delar och kavla ut till tunna längder.
  8. Bred på rikligt med chokladmarmelad och strö på den vita chokladen jämnt.
  9. Rulla ihop som en rulltårta, skär rullen i 2-3 centimeter tjocka skivor och lägg i bullformar.
  10. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  11. Pensla med ägg.
  12. Grädda i ca 5-10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0