Inbakad Calzone
Degen:
6-7 dl vetemjöl
25 g jäst eller ½ pkt torrjäst
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
Fyllningen:
Tomatsås
100 g champinjoner
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk oregano
1 tsk dragon
150 g skinka
1 liten burk ananas
2 dl riven ost
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 225º.
-
Blanda mjöl med torrjäst och salt.
-
Värm vatten till 40º och blanda ner vatten tillsammans med oljan i mjölet.
-
Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
-
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter eller till dubbel storlek.
-
Förbered fyllningen under tiden som degen jäser.
-
Skiva champinjoner och strimla löken fint.
-
Fräs lök och champinjon tills de mjuknar.
-
Blanda i dragon och oregano.
-
Låt blandningen svalna något.
-
Strimla skinkan.
-
Dela degen i två delar och kavla ut till varsin halvcirkel ganska tunt.
-
Bred tomatsås i mitten av cirkeln och lägg därefter resten av fyllningen i en ”remsa” i mitten. Vik degen över fyllningen och nyp ihop degkanterna på mitten av degen.
-
Grädda i ca 15 minuter. Servera med pizzasallad och kebabsås.
