Gyllene Kolapaj
Ca 12 bitar
Ingredienserna:
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 ägg
1 dl Dulche de leche (koka ca 2½ timme)
1 dl + 1 msk vispgrädde
225 g Philadelphiaost
½ tsk vaniljpulver
3 msk socker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa smör och mjöl i en matberedare med knivbladet och mixa ner ägget.
- Tryck ihop degen till en platta och lägg den i en plastpåse i kylen 30 minuter.
- Kavla ut degen och klä en springform med den.
- Nagga pajdegen med en gaffel och färgrädda pajbottnen i 10 minuter.
- Låt pajbotten svalna helt.
- Blanda dulce de leche med 1 msk grädde till en jämn kräm.
- Bred hälften av krämen över den svala pajbotten.
- Vispa Philadelphiaosten mjuk med elvisp.
- Vispa 1 dl grädde, vaniljpulver och socker i en bunke tills grädden är fast.
- Blanda grädden med Philadelphiaosten.
- Skeda upp gräddblandningen i pajskalet.
- Klicka ut resten av dulce de leche krämen och dra runt den med en kniv tills pajen är marmorerad.
- Kyl pajen i minst 2 timmar före serveringen.

Kommentarer
Trackback