Gyllene Kolapaj

Ca 12 bitar

Ingredienserna:
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 ägg
1 dl Dulche de leche (koka ca 2½ timme)
1 dl + 1 msk vispgrädde
225 g Philadelphiaost
½ tsk vaniljpulver
3 msk socker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mixa smör och mjöl i en matberedare med knivbladet och mixa ner ägget.
  3. Tryck ihop degen till en platta och lägg den i en plastpåse i kylen 30 minuter.
  4. Kavla ut degen och klä en springform med den.
  5. Nagga pajdegen med en gaffel och färgrädda pajbottnen i 10 minuter.
  6. Låt pajbotten svalna helt.
  7. Blanda dulce de leche med 1 msk grädde till en jämn kräm.
  8. Bred hälften av krämen över den svala pajbotten.
  9. Vispa Philadelphiaosten mjuk med elvisp.
  10. Vispa 1 dl grädde, vaniljpulver och socker i en bunke tills grädden är fast.
  11. Blanda grädden med Philadelphiaosten.
  12. Skeda upp gräddblandningen i pajskalet.
  13. Klicka ut resten av dulce de leche krämen och dra runt den med en kniv tills pajen är marmorerad.
  14. Kyl pajen i minst 2 timmar före serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0