Grova tekakor eller baguetter

6 eller 2 stycken

Ingredienser:

50 g margarin/smör

2 dl mjölk

25 g jäst (½ pkt)

1 msk socker

2 krm salt

2 dl grahamsmjöl

2 ½ – 3 dl matbrödsmjöl av vete – Lantvetemjöl


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º.

  2. Smält smöret.

  3. Häll mjölken i smöret och värm till 37º.

  4. Smula ner jästen i en bunke.

  5. Häll mjölblandningen över jästen och blanda med en träsked.

  6. Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och 2 ½ dl vetemjöl.

  7. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken.

  8. Låt jäsa under bakduk ca 10 minuter.

  9. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta tills den är smidig och släpper bordet utan mjöl.

  10. Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 delar (2 om det ska vara baguetter).

  11. Forma delarna till runda bullar och klappa ut dom till runda kakor, ca 12 cm. Baka ut till 2 längder som snittas före gräddningen om det ska vara baguetter).

  12. Lägg dom på en plåt och nagga med gaffel.

  13. Låt jäsa under bakduk.

  14. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0