Glassandwich

Ca 14 stycken

Kokoskakan:
2 ägg
2 dl socker
200 g kokosflingor
1 ½ dl vetemjöl

Garneringen:
50 g mörk blockchoklad

Glassen:
150 g mörk blockchoklad
2 ägg delade i vitor och gulor
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
  3. Blanda kokos och mjöl och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
  4. Klicka up på bakpappersklädd plåt, ej för nära varandra.
  5. Grädda i ca 8 minuter eller tills dom fått fin färg.
  6. låt svalna.
  7. smält blockchokladen till garneringen i ett vattenbad.
  8. Spritsa eller ringla chokladen över hälften av kakorna, låt stelna.
  9. Smält chokladen till glassen över ett vattenbad.
  10. Vispa äggvitorna till styvt skum.
  11. Vispa i florsocker lite i taget och vispa blankt och tjockt.
  12. Rör ner äggulorna i chokladen.
  13. Vispa grädden löst.
  14. Rör ut chokladsmeten med några matskedar av grädden.
  15. Vänd försiktigt samman chokladsmet, grädde och äggvitesmet.
  16. Lägg ihop kakorna med smet emellan och frys in över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0