Glassandwich
Ca 14 stycken
Kokoskakan:
2 ägg
2 dl socker
200 g kokosflingor
1 ½ dl vetemjöl
Garneringen:
50 g mörk blockchoklad
Glassen:
150 g mörk blockchoklad
2 ägg delade i vitor och gulor
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
- Blanda kokos och mjöl och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
- Klicka up på bakpappersklädd plåt, ej för nära varandra.
- Grädda i ca 8 minuter eller tills dom fått fin färg.
- låt svalna.
- smält blockchokladen till garneringen i ett vattenbad.
- Spritsa eller ringla chokladen över hälften av kakorna, låt stelna.
- Smält chokladen till glassen över ett vattenbad.
- Vispa äggvitorna till styvt skum.
- Vispa i florsocker lite i taget och vispa blankt och tjockt.
- Rör ner äggulorna i chokladen.
- Vispa grädden löst.
- Rör ut chokladsmeten med några matskedar av grädden.
- Vänd försiktigt samman chokladsmet, grädde och äggvitesmet.
- Lägg ihop kakorna med smet emellan och frys in över natten.
Kommentarer
Trackback