Fyllt Grekiskt Lantbröd
Ingredienserna:
1 nybakat stort grekiskt lantbröd
800 g nötfärs
1 gul lök
1 köttbuljongstärning
2 dl minifraiche
3 msk tomatpuré
2 msk socker
1 röd paprika
Salt och peppar
2 dl riven ost
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200º.
-
Bryn färsen tillsammans med lök.
-
Blanda buljong, minifraiche, tomatpuré och socker.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Låt småputtra en stund.
-
Skär paprikan i bitar, blanda i det i köttfärsröran och låt det koka en stund.
-
Skär av ett ”lock” och gröp ur brödet.
-
Fyll brödet med köttfärsröran.
-
Strö på riven ost.
-
Grädda tills osten ser lagom gyllene ut.
-
Lägg in locket och låt det få lite färg.
-
Skär i lagom stora bitar och servera med kebabsås och sallad.

Kommentarer
Trackback