Fyllt Grekiskt Lantbröd

Ingredienserna:

1 nybakat stort grekiskt lantbröd

800 g nötfärs

1 gul lök

1 köttbuljongstärning

2 dl minifraiche

3 msk tomatpuré

2 msk socker

1 röd paprika

Salt och peppar

2 dl riven ost


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200º.

  2. Bryn färsen tillsammans med lök.

  3. Blanda buljong, minifraiche, tomatpuré och socker.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Låt småputtra en stund.

  6. Skär paprikan i bitar, blanda i det i köttfärsröran och låt det koka en stund.

  7. Skär av ett ”lock” och gröp ur brödet.

  8. Fyll brödet med köttfärsröran.

  9. Strö på riven ost.

  10. Grädda tills osten ser lagom gyllene ut.

  11. Lägg in locket och låt det få lite färg.

  12. Skär i lagom stora bitar och servera med kebabsås och sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0