Frukostbullar med Kli
24-27 stycken
Ingredienser:
5 dl vatten
2 msk rapsolja
1 pkt jäst (50 g)
1 burk Kesella 1% fett (250 g)
1 tsk salt
3 dl havrekli
5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
Pensling:
Vatten och havrekli
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225º.
-
Värm degspadet till fingervarmt.
-
Smula ner jästen och rör ut med degspadet.
-
Tillsätt kesella, salt, havrekli, grahamsmjöl och hälften av vetemjölet.
-
Arbeta degen väl.
-
Låt den jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
-
Tillsätt det resterande mjölet i omgångar medan du arbetar ihop degen.
-
Baka ut och dela den i 3 delar.
-
Rulla ut varje del till en längd och dela den i 8-9 bitar.
-
Forma till avlånga bullar och lägg dom på en plåt.
-
Låt dom jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
-
Pensla bullarna med vatten och strö på havrekli.
-
Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
