Frukostbullar med Kli

24-27 stycken

Ingredienser:

5 dl vatten

2 msk rapsolja

1 pkt jäst (50 g)

1 burk Kesella 1% fett (250 g)

1 tsk salt

3 dl havrekli

5 dl grahamsmjöl

4 dl vetemjöl


Pensling:

Vatten och havrekli


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.

  2. Värm degspadet till fingervarmt.

  3. Smula ner jästen och rör ut med degspadet.

  4. Tillsätt kesella, salt, havrekli, grahamsmjöl och hälften av vetemjölet.

  5. Arbeta degen väl.

  6. Låt den jäsa under bakduk i 30-40 minuter.

  7. Tillsätt det resterande mjölet i omgångar medan du arbetar ihop degen.

  8. Baka ut och dela den i 3 delar.

  9. Rulla ut varje del till en längd och dela den i 8-9 bitar.

  10. Forma till avlånga bullar och lägg dom på en plåt.

  11. Låt dom jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

  12. Pensla bullarna med vatten och strö på havrekli.

  13. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0