Franska Våfflor
Ca 10 stycken
Våfflorna:
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör/margarin
1-2 msk vatten
Socker till utkavlingen
Fyllningen:
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka ihop matfett och mjöl.
- Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Låt degen stå kallt i någon timme.
- Kavla ut degen till knappt ½ cm tjocklek.
- Ta ut kakor med runda mått, ca 6 cm i diameter.
- Lägg dom på sockrat bakplåtspapper och kavla med kruskavel ut dom till ovala långsmala kakor.
- Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter eller tills de fått fin färg och ser spröda ut.
- Rör smör och florsocker till fyllningen smidigt.
- Tillsätt äggulan och vaniljsockret.
- Lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning emellan.

Kommentarer
Trackback