Fransk Ostpaj
Pajskalet:
100 g smör/margarin
2 ½ – 3 dl vetemjöl
2 ½ msk vatten
Fyllningen:
150 g ost
100 g rökt eller kokt skinka
1 purjolök
3 ägg
3 dl mjölk
Salt
2 krm peppar
2 krm paprikapulver
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200º.
-
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa.
-
Tillsätt vatten och arbeta ihop en pajdegen.
-
Låt vila på kall plats i ca 60 minuter.
-
Kavla ut degen till en stor rund kaka så att den täcker botten och kanter i en pajform.
-
Nagga lätt med gaffel och låt den gärna stå kallt 10-15 minuter.
-
Grädda pajskalet ca 10 minuter.
-
Skär skinkan i strimlor eller bitar.
-
Skär purjolöken i skivor.
-
Lägg i riven ost, skinka och purjolöken i pajskalet.
-
Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och paprikapulver.
-
Häll äggstanningen i formen.
-
Grädda i ca 20 minuter, eller tills äggstanningen stannat och fått fin färg.
-
Servera med sallad.
