Fragilties Bakelser

8 portioner

Marängen:
50 g sötmandel
2 dl socker
1 ½ msk vetemjöl
4 äggvitor

Fyllningen:
½ dl vetemjöl
1 ½ dl vatten
1 äggula
150 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Garneringen:
50 g mörk blockchoklad
Vaniljsocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150-175 grader.
  2. Skålla och skala mandeln.
  3. Blanda mandel, socker och mjöl.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  5. Vänd ner mandelblandningen i äggvitorna.
  6. Bre ut marängsmeten i 3 längder (ca 30 cm) på en plåt.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter, tills dom känns torra.
  8. Gör en redning av mjölet och vattnet i en tjockbottnad kastrull.
  9. Låt det koka under omrörning några minuter.
  10. Dra kastrullen från värmen och tillsätt äggulan och rör om.
  11. Låt krämen svalna.
  12. Rör smöret med florsocker och vaniljsocker.
  13. Tillsätt i krämen lite i taget.
  14. Arbeta den kraftigt gärna med elvisp så den blir riktigt porös och luftig.
  15. Lägg ihop maräng bottnarna med kräm emellan.
  16. Smält chokladen i ett vattenbad.
  17. Ringla chokladen över bakelserna och pudra över lite vaniljsocker.
  18. Skär längderna i 3 cm breda bitar.
  19. Låt bakelserna stå kallt innan dom serveras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0