Fajitakryddad Kycklinglasagne
Ingredienserna:
400 g kycklingfilé
1 burk garlicsalsa Santa Maria/ 1 dl chunky salsasås medium
2 paprikor
1 lök
1 påse fajitakryddmix
2 dl vatten
2 msk mjöl (redning)
Tortillabröd
1 tsk vitlökssalt
2 dl minifraiche eller 3 dl minimat
1 dl riven ost
4 ananasringar
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Skala och finhacka löken.
-
Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
-
Strimla kycklingen i mindre bitar.
-
Bryn kycklingen och lägg i grönsakerna mot slutet.
-
Tillsätt fajitakrydda och vatten.
-
Rör i minifraiche och salsa.
-
Koka upp kycklingröran.
-
Tillsätt ananasen och rör om.
-
Röran får inte vara för lös, red med mjöl till lagom konsistens.
-
Smöra en ugnssäker form.
-
Lägg 1 tortillabröd i botten på formen.
-
Bred på ett lager kycklingröra.
-
Varva tortillabröd och kycklingröra.
-
Strö på lite riven ost.
-
Grädda i ca 20-25 minuter.
-
Servera med sallad.
