Eclair Med Kolakräm

Eclairerna:
5 dl vatten
6 ägg
100 g smör (saltat)
5 dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Koka upp vatten med smör och vispa slät för hand.
  2. Ta bort från spisen och tillsätt mjöl under vispning.
  3. Sätt tillbaka på spisen och rör om kraftigt under kokning tills smeten släpper från kanterna och vattnet reducerats så att smeten tjocknar.
  4. Ta av från spisen och fortsätt röra om smeten tills den börjar svalna. Den får inte vara för varm.
  5. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt emellan. Smeten ska vara tjock, glansig och slät.
  6. Fyll en spritser med smeten och spritsa ut ca 2 cm tjocka avlånga Eclairer på en bakpappersklädd plåt.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Låt dom svalna helt innan du fyller dom.
Kolakrämen:
100 g smör
½ burk kondenserad mjölk, kokt
½ dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Vispa ihop ingredienserna för hand.
  2. Välj en spetsig och avlång rund tyll till din spritser.
  3. Fyll spritsen med krämen och stick in tyllen i ena änden av Eclairen och fyll den med kräm.
Chokladglasyren:
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör

Gör så här:
  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull med grädden, smält över vattenbad.
  2. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Tillsätt smöret och låt smälta.
  4. Rör om tills chokladen är blank och jämn.
  5. Låt svalna innan du penslar glasyren på Eclairerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0