Eclair Med Kolakräm
Eclairerna:
5 dl vatten
6 ägg
100 g smör (saltat)
5 dl vetemjöl
Gör så här:
- Koka upp vatten med smör och vispa slät för hand.
- Ta bort från spisen och tillsätt mjöl under vispning.
- Sätt tillbaka på spisen och rör om kraftigt under kokning tills smeten släpper från kanterna och vattnet reducerats så att smeten tjocknar.
- Ta av från spisen och fortsätt röra om smeten tills den börjar svalna. Den får inte vara för varm.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt emellan. Smeten ska vara tjock, glansig och slät.
- Fyll en spritser med smeten och spritsa ut ca 2 cm tjocka avlånga Eclairer på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Låt dom svalna helt innan du fyller dom.
Kolakrämen:
100 g smör
½ burk kondenserad mjölk, kokt
½ dl vispgrädde
Gör så här:
- Vispa ihop ingredienserna för hand.
- Välj en spetsig och avlång rund tyll till din spritser.
- Fyll spritsen med krämen och stick in tyllen i ena änden av Eclairen och fyll den med kräm.
Chokladglasyren:
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
Gör så här:
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull med grädden, smält över vattenbad.
- Rör om tills chokladen har smält.
- Tillsätt smöret och låt smälta.
- Rör om tills chokladen är blank och jämn.
- Låt svalna innan du penslar glasyren på Eclairerna.

Kommentarer
Trackback