Dubbla Kalaskakor
12 stycken
Kakorna:
165 g rumsvarmt smör
80 g florsocker
185 g vetemjöl
1 krm äkta vanilj
Fyllningen:
½ sats hemmagjord hasselnötsnougat (1 kaka)
50 g choklad
Strössel
2 dl vispgrädde
1 krm äkta vanilj
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Sikta ner florsocker och vanilj i smöret.
- Vispa smöret fluffigt.
- Sikta ner mjöl lite i taget. Rör till en jämn och smidig smet.
- Använd en stor stjärntyll och tryck ut ca 7 cm långa stänger på bakplåtspapper.
- Använd 2 plåtar med 12 stänger på varje.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Hacka nougaten och smält försiktigt över vattenbad tills den är bredbar.
- Klicka ut nougaten på 12 av kakorna och tryck ihop med de andra så att du får 12 dubbla.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Ringla chokladen över kakorna.
- Strö på strössel.

Kommentarer
Trackback