Dubbla Kalaskakor

12 stycken

Kakorna:
165 g rumsvarmt smör
80 g florsocker
185 g vetemjöl
1 krm äkta vanilj

Fyllningen:
½ sats hemmagjord hasselnötsnougat (1 kaka)
50 g choklad
Strössel
2 dl vispgrädde
1 krm äkta vanilj

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Sikta ner florsocker och vanilj i smöret.
  3. Vispa smöret fluffigt.
  4. Sikta ner mjöl lite i taget. Rör till en jämn och smidig smet.
  5. Använd en stor stjärntyll och tryck ut ca 7 cm långa stänger på bakplåtspapper.
  6. Använd 2 plåtar med 12 stänger på varje.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.
  8. Låt svalna på galler.
  9. Hacka nougaten och smält försiktigt över vattenbad tills den är bredbar.
  10. Klicka ut nougaten på 12 av kakorna och tryck ihop med de andra så att du får 12 dubbla.
  11. Smält chokladen över vattenbad.
  12. Ringla chokladen över kakorna.
  13. Strö på strössel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0