Christmas Fudge Cake

Botten:

100 g smör

240 g socker

1 nypa salt

25 g kakao

2 tsk vaniljsocker

100 g vetemjöl

2 ägg


Mintkrämen:

25 g smör

1 msk sirap

1 burk kondenserad mjölk (den på 397 g)

75 g rostade hasselnötter

Några droppar pepparmint


Ganache:

100 g mörk choklad (ca 50%)

60 g vispgrädde

krossade polkagrisar + polkaspån

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Ta av från värmen och rör ner socker, salt, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Om du vill vara säker på att inte få klumpar så sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker.

  4. Rör om några tag med en slickepott och tillsätt ett ägg i taget. Rör snabbt samman till en blank och slät smet.

  5. Häll smeten i en klädd form, 20 cm i diameter.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.

  7. Ta ut ch låt svalna helt.

  8. Gör krämen när kakan svalnat genom att blanda smör, sirap och kondenserad mjölk i en teflonstekpanna (eller kastrull, men det tar längre tid).

  9. Koka krämen på svag värme tills den går samman, "håller ihop" och släpper bottnen. Rör hela tiden för att inte bränna fast.

  10. Ta av från värmen när krämen är klar och droppa ner lite pepparmint.

  11. Strö nötterna över kladdkakebottnen och häll sedan försiktigt över krämen.

  12. Låt kallna och ställ sedan i kylen.

  13. Finhacka chokladen till ganachen.

  14. Smält samman choklad och grädde till en slät kräm i micro eller på sväg värme på spisen.

  15. Häll över kakan och garnera med tex krossad polkagris, nötter eller något annat gott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0