Chokladsemlor
Ca 18-20 stycken
Semlorna:
25 g jäst
2 ½ dl pucko chokladmjölk
75 g rumstempererat smör
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
6-7 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Garneringen:
180-200 g Toblerone eller annan choklad
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke.
- Värm mjölken till max 37 grader. Häll den över jästen.
- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig.
- Låt jäsa ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma till ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med ägget.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet.
- Fyll bullarna med vaniljkräm.
- Värm grädden (får inte koka) och bryt ner chokladen. Rör tills det smält.
- Ställ in i kylen i minst 4 timmar.
- Vispa upp tobleronegrädden till ett fluff.
- Spritsa tobleronefluffet på bullen.
- Lägg på locket och pudra över lite florsocker.

Kommentarer
Trackback