Chokladsemlor

Ca 18-20 stycken

Semlorna:
25 g jäst
2 ½ dl pucko chokladmjölk
75 g rumstempererat smör
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
6-7 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Garneringen:
180-200 g Toblerone eller annan choklad
3 dl vispgrädde


Gör så här:
  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till max 37 grader. Häll den över jästen.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig.
  4. Låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma till ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla bullarna med ägget.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
  10. Låt svalna på galler.
  11. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet.
  12. Fyll bullarna med vaniljkräm.
  13. Värm grädden (får inte koka) och bryt ner chokladen. Rör tills det smält.
  14. Ställ in i kylen i minst 4 timmar.
  15. Vispa upp tobleronegrädden till ett fluff.
  16. Spritsa tobleronefluffet på bullen.
  17. Lägg på locket och pudra över lite florsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0