Chokladmuffins Med Kokosfyllning
12 stycken
Muffinssmeten:
275 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
4 msk kakao
1 ägg
130 g farinsocker
80 g margarin
3 dl naturell yoghurt
Kokosfyllningen:
100 g Philadelphiaost
100 g kokos
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Glasyren:
100 g blockchoklad
60 g margarin
50 g kokos
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en skål.
- Vispa ihop ägg och socker.
- Tillsätt margarin och yoghurt. Blanda väl.
- Vänd ner mjölblandningen i yoghurtblandningen.
- Blanda samman kokosfyllningen.
- Dela den i 12 bitar och rulla den till små bollar.
- Fyll muffinsformar till hälften med muffinssmet.
- Tryck ner en kokosboll i varje muffins.
- Fördela resten av smeten över kokosfyllningen.
- Grädda i ca 25 minuter.
- Låt svalna lite.
- Smält chokladen med margarin på svag värme.
- Bre glasyren över muffinsarna.
- Strö över lite kokos eller strössel.

Kommentarer
Trackback