Chokladgott
Ca 8 portioner
150 g smör
200 g mjölkchoklad
3 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
Toppingen:
100 g mörk choklad
1 dl dajmkulor
Tillbehören:
2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och tillsätt 100 g mjölkchoklad som får smälta med.
- Hacka resten av mjölkchokladen grovt.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt chokladblandningen och den grovt hackade chokladen och mjöl.
- Häll smeten i en smord och bröad springform.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kakan svalna.
- Smäld den mörka chokladen över ett vattenbad, bred ut det över kakan och strö på dajmen.
- Servera med vispad grädde.

Kommentarer
Trackback