Chokladgott

Ca 8 portioner

Kakan:
150 g smör
200 g mjölkchoklad
3 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl

Toppingen:
100 g mörk choklad
1 dl dajmkulor

Tillbehören:
2 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och tillsätt 100 g mjölkchoklad som får smälta med.
  3. Hacka resten av mjölkchokladen grovt.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Tillsätt chokladblandningen och den grovt hackade chokladen och mjöl.
  6. Häll smeten i en smord och bröad springform.
  7. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
  8. Låt kakan svalna.
  9. Smäld den mörka chokladen över ett vattenbad, bred ut det över kakan och strö på dajmen.
  10. Servera med vispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0