Chokladbabka

Degen:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
14-15 dl vetemjöl

Fyllningen:
50 g smör
50 g mörk choklad minst 70% kakao
3 msk socker
3 msk kakao
1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  3. Lös jästen i degspadet.
  4. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker och ägg.
  5. Arbeta in så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa bunken.
  6. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek.
  7. Arbeta degen på mjölat bord.
  8. Dela den i 4 lika stora delar.
  9. Kavla ut till fyra tunna fyrkanter.
  10. Smält smöret till fyllningen och bryt i chokladen.
  11. Rör på svag värme tills den löst sig helt.
  12. Rör ner socker och siktat kakao.
  13. Låt blandningen svalna något och bred den sen över den utkavlade degen.
  14. Rulla ihop som rulltårtor.
  15. Tvinna ihop dom två och två till snurrade limpor och fäst ihop dom i ändarna så fyllningen inte rinner ut.
  16. Lägg dom i varsin plåt.
  17. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  18. Pensla med uppvispat ägg.
  19. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0