Choklad Crossianter
16 stycken
Ingredienserna:
2 ½ dl vatten
50 g jäst
1 ägg
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
125 g kallt margarin
1 ägg till pensling
50-100 g Nutella
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smula ner jästen i en bunke.
- Värm vattnet till fingervarmt och häll det över jästen.
- Rör tills jästen löst upp sig.
- Tillsätt ägg, salt och nästan allt mjöl.
- Arbeta till en smidig deg.
- Kavla ut degen till en 30x30 cm stor platta.
- Skär/hyvla margarinet i tunna skivor och fördela skivorna jämnt över halva sidan av degplattan. Vik över den andra halvan.
- Kavla åter ut degen till en 30x30 cm stor platta.
- Mjöla lätt om det behövs och fortsätt att vika och kavla totalt ca 6 gånger, det är det som gör Crossianten skivig och frasig.
- Kavla slutligen ut en platta på 30x30 cm och skär den först i 8 rutor och dessa sedan i 16 trekanter.
- Fyll varje trekant med nutella och rulla ihop varje trekant och böj ändarna inåt så att de får formen av en halvmåne.
- Lägg dom på en plåt och låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
- pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Kommentarer
Trackback