Choklad Crossianter

16 stycken

Ingredienserna:
2 ½ dl vatten
50 g jäst
1 ägg
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
125 g kallt margarin
1 ägg till pensling
50-100 g Nutella

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke.
  3. Värm vattnet till fingervarmt och häll det över jästen.
  4. Rör tills jästen löst upp sig.
  5. Tillsätt ägg, salt och nästan allt mjöl.
  6. Arbeta till en smidig deg.
  7. Kavla ut degen till en 30x30 cm stor platta.
  8. Skär/hyvla margarinet i tunna skivor och fördela skivorna jämnt över halva sidan av degplattan. Vik över den andra halvan.
  9. Kavla åter ut degen till en 30x30 cm stor platta.
  10. Mjöla lätt om det behövs och fortsätt att vika och kavla totalt ca 6 gånger, det är det som gör Crossianten skivig och frasig.
  11. Kavla slutligen ut en platta på 30x30 cm och skär den först i 8 rutor och dessa sedan i 16 trekanter.
  12. Fyll varje trekant med nutella och rulla ihop varje trekant och böj ändarna inåt så att de får formen av en halvmåne.
  13. Lägg dom på en plåt och låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
  14. pensla med uppvispat ägg.
  15. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0