Champinjon & Köttfärspaj
4 portioner
Pajdegen:
50 g rumstempererat smör/margarin
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllningen:
500 g nötfärs
2 gula lökar
1 stor burk champinjoner
1 skalad vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Såsen:
5 dl minifraiche
4 msk lättmajonäs
4 dl riven ost
Gör så här:
-
Blanda alla ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg.
-
Kavla ut degen och klä en pajform.
-
Skiva löken tunt och krossa vitlöken med en kökskniv. Häll lite olja i stekpannan och lägg ner lök, vitlök och champinjoner.
-
Låt det hela få lite färg, och puttra sen upp det mot kanterna av pannan, för att få plats med att steka färsen.
-
Blanda runt den brynta färsen med svamp och lökblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.
-
Sätt ugnen på 200º.
-
Blanda minifraiche och majonäs i en skål.
-
Bred blandningen över köttfärsröran och toppa med lite riven ost.
-
Grädda i ca 20-30 minuter.
-
Servera med en sallad.
