Champinjon & Köttfärspaj

4 portioner

Pajdegen:

50 g rumstempererat smör/margarin

4 dl vetemjöl

1 ½ dl mjölk

2 tsk bakpulver


Fyllningen:

500 g nötfärs

2 gula lökar

1 stor burk champinjoner

1 skalad vitlöksklyfta

Salt

Peppar


Såsen:

5 dl minifraiche

4 msk lättmajonäs

4 dl riven ost


Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg.

  2. Kavla ut degen och klä en pajform.

  3. Skiva löken tunt och krossa vitlöken med en kökskniv. Häll lite olja i stekpannan och lägg ner lök, vitlök och champinjoner.

  4. Låt det hela få lite färg, och puttra sen upp det mot kanterna av pannan, för att få plats med att steka färsen.

  5. Blanda runt den brynta färsen med svamp och lökblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

  6. Sätt ugnen på 200º.

  7. Blanda minifraiche och majonäs i en skål.

  8. Bred blandningen över köttfärsröran och toppa med lite riven ost.

  9. Grädda i ca 20-30 minuter.

  10. Servera med en sallad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0