Annorlunda & Rolig Tårta
Vanilj kakan:
200 g rumstempererat smör
2 ½ dl socker
3 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker eller 3/4 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Rör smör och socker pösigt.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund emellan varje ägg.
- Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Blanda väl.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i ca 40-50 minuter, den ska vara torr.
Vaniljsirapen:
2 dl socker
2 dl vatten
2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta av kastrullen ifrån plattan när sockret smält.
- Rör ner vaniljpulver och blanda om.
- Häll/droppa nu sirapen i skarvarna på din vertikala kaka.
- Frys ner kakorna i frysen 60 minuter.
Len chokladfrosting:
1 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
60 g smör
2 ½ dl florsocker
3 msk kakao
1 tsk kokande vatten
Gör så här:
- Häll grädden i en kastrull och värm upp.
- Hacka chokladen och rör ner i grädden. Rör tills allt har smält.
- Ställ blandningen i kylen i 30-60 minuter. Den ska bli ungefär rumsvarm.
- Vispa rumsvarmt smör fluffigt.
- Häll i florsocker, kakao och det kokande vattnet. Rör om.
- Ta ut chokladblandningen från kylen och häll ner det i smörkrämen.
- Vispa tills allt är väl blandat.

Kommentarer
Trackback