Annorlunda & Rolig Tårta

Vanilj kakan:
200 g rumstempererat smör
2 ½ dl socker
3 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker eller 3/4 tsk vaniljpulver

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Rör smör och socker pösigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund emellan varje ägg.
  4. Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Blanda väl.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i ca 40-50 minuter, den ska vara torr.
Vaniljsirapen:
2 dl socker
2 dl vatten
2 tsk vaniljpulver

Gör så här:
  1. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta av kastrullen ifrån plattan när sockret smält.
  2. Rör ner vaniljpulver och blanda om.
  3. Häll/droppa nu sirapen i skarvarna på din vertikala kaka.
  4. Frys ner kakorna i frysen 60 minuter.
Len chokladfrosting:
1 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
60 g smör
2 ½ dl florsocker
3 msk kakao
1 tsk kokande vatten

Gör så här:
  1. Häll grädden i en kastrull och värm upp.
  2. Hacka chokladen och rör ner i grädden. Rör tills allt har smält.
  3. Ställ blandningen i kylen i 30-60 minuter. Den ska bli ungefär rumsvarm.
  4. Vispa rumsvarmt smör fluffigt.
  5. Häll i florsocker, kakao och det kokande vattnet. Rör om.
  6. Ta ut chokladblandningen från kylen och häll ner det i smörkrämen.
  7. Vispa tills allt är väl blandat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0