After Eight Dröm

Kakbottnen:
2 ägg
65 g socker
2 msk kakao
1 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver
40 g vetemjöl

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Sikta i de torra ingredienserna och vispa till en klumpfri smet.
  4. Häll upp smeten i en springform klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt det svalna helt i formen.
  7. Ta bort bakplåtspapper och ställ kakan på en tallrik med ringen runt kakan (stöd för mousset).
  8. Vispa ägg och socker till moussen.
  9. Blanda kaffepulver och kokande vatten.
  10. Smält After Eigth tillsammans med 2 msk kaffe.
  11. Rör ner After Eigthen i äggsmeten och rör om.
  12. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter. Kläm ur vattnet från gelatinbladen och rör ner i resten av kaffet.
  13. Låt det stå och svalna lite.
  14. Rör sen ner i chokladsmeten.
  15. Vispa grädden hårt och rör ner i chokladsmeten.
  16. Häll blandningen över kakan och ställ den i kylen i ca 4-5 timmar.
  17. Smält 12 After Eight plattor med 2 msk grädde och rör om så det blir en jämn och fin kräm, låt den svalna lite.
  18. Bred krämen över kakan och låt den stå i kylen i ca 1 timme.

Chokladmoussen:
2 ägg
2 msk socker
4 gelatinplattor
1 tsk kaffepulver
½ dl kokande vatten
12 After Eight plattor
2 ½ dl vispgrädde

Glasyren:
12 After Eight plattor
2 msk vispgrädde



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0