After Eight Dröm
Kakbottnen:

2 ägg
65 g socker
2 msk kakao
1 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver
40 g vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Sikta i de torra ingredienserna och vispa till en klumpfri smet.
- Häll upp smeten i en springform klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt det svalna helt i formen.
- Ta bort bakplåtspapper och ställ kakan på en tallrik med ringen runt kakan (stöd för mousset).
- Vispa ägg och socker till moussen.
- Blanda kaffepulver och kokande vatten.
- Smält After Eigth tillsammans med 2 msk kaffe.
- Rör ner After Eigthen i äggsmeten och rör om.
- Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter. Kläm ur vattnet från gelatinbladen och rör ner i resten av kaffet.
- Låt det stå och svalna lite.
- Rör sen ner i chokladsmeten.
- Vispa grädden hårt och rör ner i chokladsmeten.
- Häll blandningen över kakan och ställ den i kylen i ca 4-5 timmar.
- Smält 12 After Eight plattor med 2 msk grädde och rör om så det blir en jämn och fin kräm, låt den svalna lite.
- Bred krämen över kakan och låt den stå i kylen i ca 1 timme.
Chokladmoussen:
2 ägg
2 msk socker
4 gelatinplattor
1 tsk kaffepulver
½ dl kokande vatten
12 After Eight plattor
2 ½ dl vispgrädde
Glasyren:
12 After Eight plattor
2 msk vispgrädde

Kommentarer
Trackback