After Eight Chokladtårta

12 portioner

Bottnen:
200 g smör
100 g mörk choklad 70%
12 After Eigth plattor
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Glasyren:
50 g smör
1 ½ dl vispgrädde
100 g After eigth
4 droppar pepparmintsolja

Garneringen:
18 After eight plattor
Färsk mynta

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör, choklad och After Eight till botten i en kastrull.
  3. Låt svalna.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  5. Blanda ner chokladsmöret.
  6. Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och salt.
  7. Klä botten på en springform med bakplåtspapper och häll i smeten.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  9. Låt den stå kvar i formen och svalna.
  10. Smält smör, grädde och After eight till glasyren.
  11. Smaksätt med pepparmintsolja.
  12. Häll glasyren över kakan.
  13. Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.
  14. Lossa ifrån formen och garnera med After Eight runt kanten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0