After Eight Chokladtårta
12 portioner
Bottnen:
200 g smör
100 g mörk choklad 70%
12 After Eigth plattor
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Glasyren:
50 g smör
1 ½ dl vispgrädde
100 g After eigth
4 droppar pepparmintsolja
Garneringen:
18 After eight plattor
Färsk mynta
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör, choklad och After Eight till botten i en kastrull.
- Låt svalna.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Blanda ner chokladsmöret.
- Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Klä botten på en springform med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt den stå kvar i formen och svalna.
- Smält smör, grädde och After eight till glasyren.
- Smaksätt med pepparmintsolja.
- Häll glasyren över kakan.
- Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.
- Lossa ifrån formen och garnera med After Eight runt kanten.

Kommentarer
Trackback