Regnbågsbakelse

Regnbågsbakelse

Bottnen:
2 ägg
2 dl socker
2 msk smör/margarin
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kakao
1 msk vaniljsocker

Smörkrämen:
100 g smör/margarin
1 ½ dl florsocker
1 äggula
Grön och röd karamellfärg

Glasyren:
150 g mörk choklad
3 msk vispgrädde

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten.
  4. Vispa ner mjölk varvat med mjöl som blandats med bakpulver.
  5. Häll hälften av smeten i en smord och bröad springform.
  6. Blanda resten av smeten med kakao och vaniljsocker och häll den i en springform.
  7. Grädda kakorna i ca 30 minuter.
  8. Rör samman smör, socker och äggula till en fluffig kräm.
  9. färga hälften av krämen med röd karamellfärg och den andra hälften med grön karamellfärg.
  10. Dela dom avsvalnade kakorna i lager och bred på röd smörkräm på två bottnar och grön på två.
  11. Lägg ihop bottnarna till en kaka och ställ den svalt.
  12. Smält chokladen med vispgrädden i ett vattenbad.
  13. Bred på ett lager glasyr över kakan och ställ den svalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0