Regnbågsbakelse
Regnbågsbakelse
Bottnen:
2 ägg
2 dl socker
2 msk smör/margarin
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
Smörkrämen:
100 g smör/margarin
1 ½ dl florsocker
1 äggula
Grön och röd karamellfärg
Glasyren:
150 g mörk choklad
3 msk vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Smält smöret och rör ner det i äggsmeten.
- Vispa ner mjölk varvat med mjöl som blandats med bakpulver.
- Häll hälften av smeten i en smord och bröad springform.
- Blanda resten av smeten med kakao och vaniljsocker och häll den i en springform.
- Grädda kakorna i ca 30 minuter.
- Rör samman smör, socker och äggula till en fluffig kräm.
- färga hälften av krämen med röd karamellfärg och den andra hälften med grön karamellfärg.
- Dela dom avsvalnade kakorna i lager och bred på röd smörkräm på två bottnar och grön på två.
- Lägg ihop bottnarna till en kaka och ställ den svalt.
- Smält chokladen med vispgrädden i ett vattenbad.
- Bred på ett lager glasyr över kakan och ställ den svalt.

Kommentarer
Trackback