Profiteroles
Profiteroles
Ca 12 stycken
Smeten:
1 ½ dl vatten
50 g smör/margarin
1 dl vetemjöl
1 ½ ägg
Fyllningen:
1 dl vispgrädde
½ dl chokladsås (sån på tub)
Chokladsåsen:
50 g mörk choklad
½ dl vispgrädde
1-2 tsk kaffelikör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225.
- Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt smör och låt det smälta och få ett uppkok.
- Rör ner mjölet och rör om tills smeten släpper från kastrullens kanter.
- Låt smeten svalna något.
- Rör ner äggen ett i taget, rör gärna någon minut emellan varje ägg för en luftigare smet.
- Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt.
- Grädda i ca 15 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Vispa grädden ganska hårt och rör sen ner chokladsåsen.
- Klipp ett jack i varje profiterol med en sax. Fyll dom med chokladgrädden med hjälp av en sprits.
- Smält chokladen i en kastrull på låg värme. Tillsätt grädden och värm tills grädden nästan kokar.
- Ta av kastrullen från plattan och tillsätt likören.
- Låt chokladsåsen svalna något.

Kommentarer
Trackback