Profiteroles

Profiteroles
Ca 12 stycken
Smeten:
1 ½ dl vatten
50 g smör/margarin
1 dl vetemjöl
1 ½ ägg

Fyllningen:
1 dl vispgrädde
½ dl chokladsås (sån på tub)

Chokladsåsen:
50 g mörk choklad
½ dl vispgrädde
1-2 tsk kaffelikör

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt smör och låt det smälta och få ett uppkok.
  3. Rör ner mjölet och rör om tills smeten släpper från kastrullens kanter.
  4. Låt smeten svalna något.
  5. Rör ner äggen ett i taget, rör gärna någon minut emellan varje ägg för en luftigare smet.
  6. Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt.
  7. Grädda i ca 15 minuter.
  8. Låt svalna på galler.
  9. Vispa grädden ganska hårt och rör sen ner chokladsåsen.
  10. Klipp ett jack i varje profiterol med en sax. Fyll dom med chokladgrädden med hjälp av en sprits.
  11. Smält chokladen i en kastrull på låg värme. Tillsätt grädden och värm tills grädden nästan kokar.
  12. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt likören.
  13. Låt chokladsåsen svalna något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0