Marängswiss Cheesecake

Ingredienser:

6-8 Maryland Cookies

250 g mascarpone

50 g florsocker

½ dl vispgrädde

1 krm vaniljpulver

1 banan

1 liten näve M&M (gärna bara choklad varianten)

1-1 ½ dl mini-maränger

2-2 ½ dl vispgrädde

Några msk hallon eller jordgubbssylt

Chokladsås

 

Gör så här:

  1. Krossa kakorna fint med en kavel i en plastpåse.

  2. Fördela kakkrosset i 4-6 glas.

  3. Vispa samman mascarpone med vaniljpulver och ½ dl grädde med elvisp tills den blir en fast luftig massa.

  4. Krossa M&M godiset grovt i en mortel.

  5. Skiva bananen i tunna halvmånar.

  6. Vänd försiktigt ner godiskross, bananskivor och maränger i mascarponesmeten.

  7. Fördela blandningen över kakkrosset i glasen.

  8. Jämna till ytan och ställ eventuellt att stelna i kylen en stund.

  9. Vispa grädden tillsammans med lite sylt.

  10. Spritsa eller klicka på lite grädde på marängsmeten.

  11. Toppa med lite chokladsås, maränger samt godisar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0