Marängswiss Cheesecake
Ingredienser:
6-8 Maryland Cookies
250 g mascarpone
50 g florsocker
½ dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
1 banan
1 liten näve M&M (gärna bara choklad varianten)
1-1 ½ dl mini-maränger
2-2 ½ dl vispgrädde
Några msk hallon eller jordgubbssylt
Chokladsås
Gör så här:
-
Krossa kakorna fint med en kavel i en plastpåse.
-
Fördela kakkrosset i 4-6 glas.
-
Vispa samman mascarpone med vaniljpulver och ½ dl grädde med elvisp tills den blir en fast luftig massa.
-
Krossa M&M godiset grovt i en mortel.
-
Skiva bananen i tunna halvmånar.
-
Vänd försiktigt ner godiskross, bananskivor och maränger i mascarponesmeten.
-
Fördela blandningen över kakkrosset i glasen.
-
Jämna till ytan och ställ eventuellt att stelna i kylen en stund.
-
Vispa grädden tillsammans med lite sylt.
-
Spritsa eller klicka på lite grädde på marängsmeten.
-
Toppa med lite chokladsås, maränger samt godisar.
