Kalle Anka Kaka

Kalle Anka Kaka


Bottensmeten:

2 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 msk kakao

50 g smör/margarin

1 ½ dl hett vatten


Smörkrämen:

50 g mjukt smör

1 ½ dl florsocker

1 äggula


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180º.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.

  4. Smält smöret till bottensmeten och blanda det med det heta vattnet, ha i de torra ingredienserna växelvis med smörvätskan i äggsmeten.

  5. Rör till en jämn smet.

  6. Häll smeten i en smord och bröad form.

  7. Grädda i ca 30 minuter.

  8. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

  9. Blanda samman ingredienserna till en len smörkräm.

  10. Dela kakan i två bottnar och bred ut smörkrämen.

  11. Lägg på den ena kakan som ett lock.

  12. Låt den stå kallt i någon timme innan den serveras.

     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0