Kalle Anka Kaka
Kalle Anka Kaka
Bottensmeten:
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
50 g smör/margarin
1 ½ dl hett vatten
Smörkrämen:
50 g mjukt smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 180º.
-
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
-
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
-
Smält smöret till bottensmeten och blanda det med det heta vattnet, ha i de torra ingredienserna växelvis med smörvätskan i äggsmeten.
-
Rör till en jämn smet.
-
Häll smeten i en smord och bröad form.
-
Grädda i ca 30 minuter.
-
Ta ut kakan och låt den svalna helt.
-
Blanda samman ingredienserna till en len smörkräm.
-
Dela kakan i två bottnar och bred ut smörkrämen.
-
Lägg på den ena kakan som ett lock.
-
Låt den stå kallt i någon timme innan den serveras.
Kommentarer
Trackback