Daimkaka
Daimkaka
Bottnen:
125 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dubbel Daim
1 dl mjölk
Garneringen:
1 dubbel Daim
1 dubbel nougat Marabou
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölk.
- Smält smöret och krossa daimen. Rör ner detta i smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter.
- Låt stå och svalna lite innan du stjälper upp den.
- Skiva nougaten över kakan, nougaten smälter av värmen från kakan.
- Jämna till nougaten och strö över den krossade daimen.

Kommentarer
Trackback