Daimkaka

Daimkaka

Bottnen:
125 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dubbel Daim
1 dl mjölk

Garneringen:
1 dubbel Daim
1 dubbel nougat Marabou

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölk.
  4. Smält smöret och krossa daimen. Rör ner detta i smeten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter.
  6. Låt stå och svalna lite innan du stjälper upp den.
  7. Skiva nougaten över kakan, nougaten smälter av värmen från kakan.
  8. Jämna till nougaten och strö över den krossade daimen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0