Chokladjitterbugg

Chokladjitterbugg
Ca 40 stycken
Ingredienserna:
¾ dl socker
200 g smör/margarin
5 dl vetemjöl
1 msk kakao

Marängmassan:
3 äggvitor
2 dl socker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Arbeta ihop socker, smör och mjöl med kakao till en smidig deg. Låt degen vila kallt någon timme.
  3. Blanda äggvitor och socker till fyllningen i en rundbottnad skål. Ställ skålen över ett vattenbad. Vispa med elvisp tills marängmassan är fast.
  4. Dela degen i 2 delar och kavla varje del till ½ cm tjock rektangel, ca 15x30 cm.
  5. Lossa degen från underlaget med en degspade.
  6. Bred hälften av marängmassan på varje deghalva.
  7. Rulla ihop varje rektangel som en rulltårta. Låt det stå kallt en stund.
  8. Skär centimeter tjocka skivor av rullarna och lägg dom på en plåt.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0