Chokladjitterbugg
Chokladjitterbugg
Ca 40 stycken
Ingredienserna:
¾ dl socker
200 g smör/margarin
5 dl vetemjöl
1 msk kakao
Marängmassan:
3 äggvitor
2 dl socker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Arbeta ihop socker, smör och mjöl med kakao till en smidig deg. Låt degen vila kallt någon timme.
- Blanda äggvitor och socker till fyllningen i en rundbottnad skål. Ställ skålen över ett vattenbad. Vispa med elvisp tills marängmassan är fast.
- Dela degen i 2 delar och kavla varje del till ½ cm tjock rektangel, ca 15x30 cm.
- Lossa degen från underlaget med en degspade.
- Bred hälften av marängmassan på varje deghalva.
- Rulla ihop varje rektangel som en rulltårta. Låt det stå kallt en stund.
- Skär centimeter tjocka skivor av rullarna och lägg dom på en plåt.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Kommentarer
Trackback