Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake

Bottnen:

3 ½ dl digestivesmulor

6 msk smör/margarin

150 g choklad


Cookie Dough:

100 g smör/margarin

1 dl farinsocker

3 msk socker

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

1 nypa salt

2 dl chokladdroppar (chocolates chips)


Fyllningen:

300 g Philadelphiaost

½ dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175º.

  2. Smula kexen och smält smöret. Blanda ihop detta och låt det svalna lite innan du lägger i den finhackade chokladen.

  3. Tryck ut digestiveblandningen i en smord springform.

  4. Grädda i 6 minuter.

  5. Vispa philadelphiaost och socker till en slät smet.

  6. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa bara tills det har blandat sig.

  7. Häll fyllningen i formen.

  8. Börja med Cookie Dough genom att vispa smör, båda sockren, salt och vaniljsocker slätt.

  9. Sänk hastigheten på vispen och blanda i mjölet, vispa tills det blandats. Rör i chokladlinserna.

  10. Smula det över formen jämnt fördelat.

  11. Grädda i 30-35 minuter, tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund.

  12. Ringla över lite smält choklad. Låt svalna i minst 60 minuter i kylen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0