Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake
Bottnen:
3 ½ dl digestivesmulor
6 msk smör/margarin
150 g choklad
Cookie Dough:
100 g smör/margarin
1 dl farinsocker
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl chokladdroppar (chocolates chips)
Fyllningen:
300 g Philadelphiaost
½ dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Smula kexen och smält smöret. Blanda ihop detta och låt det svalna lite innan du lägger i den finhackade chokladen.
-
Tryck ut digestiveblandningen i en smord springform.
-
Grädda i 6 minuter.
-
Vispa philadelphiaost och socker till en slät smet.
-
Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa bara tills det har blandat sig.
-
Häll fyllningen i formen.
-
Börja med Cookie Dough genom att vispa smör, båda sockren, salt och vaniljsocker slätt.
-
Sänk hastigheten på vispen och blanda i mjölet, vispa tills det blandats. Rör i chokladlinserna.
-
Smula det över formen jämnt fördelat.
-
Grädda i 30-35 minuter, tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund.
-
Ringla över lite smält choklad. Låt svalna i minst 60 minuter i kylen.
