Vit & Mörk Chokladtryffel Cheesecake

Botten:
200 g digestivekex
50 g smält smör

Mörk tryffel:
2 ½ dl vispgrädde
1,25 dl socker
300 g mörk choklad
30 g smör

Vit tryffel:
1 ½ dl vispgrädde
0,25 dl socker
300 g vit choklad
20 g smör

Gör så här:
  1. Smält smöret.
  2. Krossa digestivekexen och rör ihop med smöret.
  3. Tryck ut kexblandningen i en springform klädd med bakplåtspapper.
  4. Ställ in formen i kylen.
  5. Blanda grädde och socker till den mörka tryffeln i en kastrull.
  6. Värm upp så sockret löser sig och rör hela tiden.
  7. Hacka den mörka chokladen i mindre bitar.
  8. Ta kastrullen ifrån plattan och rör i chokladen.
  9. Tillsätt smör och rör till en jämn smet.
  10. Häll chokladen över digestivebottnen och ställ in i kylen så det får stelna.
  11. När det stelnat gör du samma sak med den vita chokladen.
  12. Häll den vita chokladen över den mörka chokladen.
  13. Ställ in det i kylen så det får stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0