Vit & Mörk Chokladtryffel Cheesecake
Botten:
200 g digestivekex
50 g smält smör
Mörk tryffel:
2 ½ dl vispgrädde
1,25 dl socker
300 g mörk choklad
30 g smör
Vit tryffel:
1 ½ dl vispgrädde
0,25 dl socker
300 g vit choklad
20 g smör
Gör så här:
- Smält smöret.
- Krossa digestivekexen och rör ihop med smöret.
- Tryck ut kexblandningen i en springform klädd med bakplåtspapper.
- Ställ in formen i kylen.
- Blanda grädde och socker till den mörka tryffeln i en kastrull.
- Värm upp så sockret löser sig och rör hela tiden.
- Hacka den mörka chokladen i mindre bitar.
- Ta kastrullen ifrån plattan och rör i chokladen.
- Tillsätt smör och rör till en jämn smet.
- Häll chokladen över digestivebottnen och ställ in i kylen så det får stelna.
- När det stelnat gör du samma sak med den vita chokladen.
- Häll den vita chokladen över den mörka chokladen.
- Ställ in det i kylen så det får stelna.

Kommentarer
Trackback