Vaniljkräm Rutor
12 stycken
Ingredienserna:
2 smördegsrullar
7 dl mjölk
4 äggulor
80 g socker
3 tsk vaniljsocker
100 g vetemjöl
4 äggvitor
80 g socker
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker (pudra över)
Gör så här:
- Tina smördegsplattorna och kavla ut dom lite.
- Grädda smördegsplattorna enligt förpackningens anvisning.
- Den ena smördegsplattan ska vara hel=botten. Översta smördegen ska skäras i rutor.
- Vispa äggvitor med socker till ett hårt skum och ställ undan.
- Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
- Under tiden mixa ihop äggulor, socker och vaniljsocker.
- Tillsätt mjölet i degen och blanda.
- Tillsätt den kokande mjölken under omrörning.
- Häll tillbaka allting i kastrullen och koka på svag värme till krämen tjocknar.
- Ta den från spisen och blanda skedvis ner äggviteskummet.
- Häll ut krämen på smördegsbotten och jämna till.
- När krämen kallnat lite lägg på rutor av smördegen och strö över florsocker.
- Om man vill kan man bre över grädde innan man lägger på smördegsrutorna.

Kommentarer
Trackback