Vaniljkräm Rutor

12 stycken

Ingredienserna:
2 smördegsrullar
7 dl mjölk
4 äggulor
80 g socker
3 tsk vaniljsocker
100 g vetemjöl
4 äggvitor
80 g socker
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker (pudra över)

Gör så här:
  1. Tina smördegsplattorna och kavla ut dom lite.
  2. Grädda smördegsplattorna enligt förpackningens anvisning.
  3. Den ena smördegsplattan ska vara hel=botten. Översta smördegen ska skäras i rutor.
  4. Vispa äggvitor  med socker till ett hårt skum och ställ undan.
  5. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
  6. Under tiden mixa ihop äggulor, socker och vaniljsocker.
  7. Tillsätt mjölet i degen och blanda.
  8. Tillsätt den kokande mjölken under omrörning.
  9. Häll tillbaka allting i kastrullen och koka på svag värme till krämen tjocknar.
  10. Ta den från spisen och blanda skedvis ner äggviteskummet.
  11. Häll ut krämen på smördegsbotten och jämna till.
  12. När krämen kallnat lite lägg på rutor av smördegen och strö över florsocker.
  13. Om man vill kan man bre över grädde innan man lägger på smördegsrutorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0