Tiger Cheesecake
Ca 10 portioner
Kexbotten:
400 g digestivekex
150 g smör
Fyllningen:
500 g Philadelphiaost
2 ½ dl Kesella
1 ½ dl socker
2 tsk vanillin
4 ägg
1 dl vispgrädde
Chokladfyllningen:
200 g mörk choklad 60%
3 msk starkt kaffe
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en påse.
- Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
- Tryck ut blandningen i botten på en springform.
- Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna.
- Sänk ugnen till 130 grader.
- Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en skål.
- Tillsätt socker och vanillin.
- Rör i ett ägg i taget och tillsätt sist vispgrädden.
- Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad, tillsätt kaffet.
- Blanda hälften av den ljusa smeten med chokladen.
- Häll hälften av det som är kvar av den ljusa smeten över kexbotten.
- Skeda ut hälften av chokladsmeten och täck sen med resterande av den ljusa smeten.
- Skeda tillsist ut det sista av chokladsmeten.
- Dra ett mönster med en kniv genom smeten.
- Grädda i 1 timme och 25 minuter tills kakan stannat helt.
- Låt den svalna och servera ljummen eller kylskåpskall.

Kommentarer
Trackback