Tiger Cheesecake

Ca 10 portioner

Kexbotten:
400 g digestivekex
150 g smör

Fyllningen:
500 g Philadelphiaost
2 ½ dl Kesella
1 ½ dl socker
2 tsk vanillin
4 ägg
1 dl vispgrädde

Chokladfyllningen:
200 g mörk choklad 60%
3 msk starkt kaffe

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en påse.
  3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  4. Tryck ut blandningen i botten på en springform.
  5. Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Sänk ugnen till 130 grader.
  8. Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en skål.
  9. Tillsätt socker och vanillin.
  10. Rör i ett ägg i taget och tillsätt sist vispgrädden.
  11. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad, tillsätt kaffet.
  12. Blanda hälften av den ljusa smeten med chokladen.
  13. Häll hälften av det som är kvar av den ljusa smeten över kexbotten.
  14. Skeda ut hälften av chokladsmeten och täck sen med resterande av den ljusa smeten.
  15. Skeda tillsist ut det sista av chokladsmeten.
  16. Dra ett mönster med en kniv genom smeten.
  17. Grädda i 1 timme och 25 minuter tills kakan stannat helt.
  18. Låt den svalna och servera ljummen eller kylskåpskall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0