Sjuhålskaka

Kakan:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kokande vatten

Glasyren:
125 g smör
½ dl socker
3 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  3. SIkta ner mjöl och bakpulver och rör om.
  4. Tillsätt det heta vattnet under omrörning.
  5. Häll smeten i en smord och bröad springform.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  7. Mät upp ingredienserna till glasyren i en kastrull.
  8. Koka krämen under omrörning tills den tjocknar något, ca 10 minuter.
  9. Gör sju hål i den varma kakan (nästan ända ner), varje hål ca 2 cm i diameter.
  10. Häll över den varma kola glasyren.
  11. Ställ kakan kallt så den kallnar och glasyren stelnar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0