Sjuhålskaka
Kakan:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kokande vatten
Glasyren:
125 g smör
½ dl socker
3 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- SIkta ner mjöl och bakpulver och rör om.
- Tillsätt det heta vattnet under omrörning.
- Häll smeten i en smord och bröad springform.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Mät upp ingredienserna till glasyren i en kastrull.
- Koka krämen under omrörning tills den tjocknar något, ca 10 minuter.
- Gör sju hål i den varma kakan (nästan ända ner), varje hål ca 2 cm i diameter.
- Häll över den varma kola glasyren.
- Ställ kakan kallt så den kallnar och glasyren stelnar.

Kommentarer
Trackback