Polkagriskaka
Ingredienserna:
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl vaniljyoghurt
2 tsk hallonessence
3 små polkagriskäppar
5 droppar röd karamellfärg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Smält smör och låt det svalna.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
- Rör ner det smälta smöret, de torra ingredienserna och vaniljyoghurten i äggsmeten.
- Tillsätt hallonessence och rör så allt blandas, inte mer än så.
- Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
- Rör ner mortlade polkagriskäppar och röd karamellfärg i resterande smeten och fördela ut i sockerkaksformen.
- Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Testa med sticka, stickan ska inte vara kladdig.

Kommentarer
Trackback