Nutella Swirl Cake
Ingredienserna:
200 g vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
4 ägg
½ tsk vaniljpulver
225 g rumsvarmt smör
250 g socker
Ca 200-300 g Nutella
Glasyren:
Ca 65 g florsocker
1 msk mjölk
En halv halv tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 165 grader.
- Sikta samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Vispa samman äggen lätt med vaniljpulvret.
- Vispa smör och socker riktigt vitt och krämigt med maskin i ca 5 minuter.
- Tillsätt äggsmeten i fyra omgångar och vispa så den blandas in ordentligt i smeten.
- Tillsätt mjölblandningen i 3 omgångar, kör maskinen på låg hastighet och låt mjölet bara precis gå in i smeten innan nästa sats tillsätts för att inte överarbeta smeten.
- Kör maskinen på medelhög hastighet ca 15-20 sekunder det absolut sista.
- Sprid ut en tredjedel av smeten i en smord och bröad avlång form.
- Smält nutellan lite lätt i micro och ringla över hälften.
- Fördela ytterligare en tredjedel smet ovanpå och ringla över resterande nutella.
- Täck med resterande smet och swirla lite med en kniv i smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 minuter.
- Låt den svalna i formen i ca 30 minuter innan den stjälps upp för att svalna på galler ca 1 ½-2 timmar.
- Rör ihop glasyren och drizzla den över den kalla kakan.

Kommentarer
Trackback