Mjölkchoklad Cheescake
Bottnen:
200 g digestivekex
3 msk smält smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör kexen till fina smulor i matberedare.
- Rör ner det smälta smöret och blanda väl.
- Tryck ut blandningen i en springform.
- Grädda i ca 10 minuter.
- Låt den svalna.
Fyllningen:
250 g mjölkchoklad
800 g cream cheese
2 dl socker
3 msk maizena
4 ägg
2 dl creme fraiche
Gör så här:
- Smält chokladen över vattenbad och låt det svalna något.
- Rör osten mjuk och luftig med en elvisp.
- Tillsätt socker och maizena.
- Vispa i äggen ett i taget och vispa 1 minut efter varje ägg.
- Rör sen i creme fraichen och chokladen.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i ca 60 minuter eller tills den precis har stelnat i mitten.
- Lossa formen och lägg kakan på ett fat.
Glasyren:
1 ½ dl Vispgrädde
50 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
Gör så här:
- Värm hälften av grädden och smält mjölkchokladen i den.
- Ringla chokladen över kakan med en gaffel.
- Värm resten av grädden och smält den mörka chokladen i den.
- Ringla det över kakan.
- Låt den stelna en stund före serveringen.

Kommentarer
Trackback