Mjölkchoklad Cheescake

Bottnen:
200 g digestivekex
3 msk smält smör

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör kexen till fina smulor i matberedare.
  3. Rör ner det smälta smöret och blanda väl.
  4. Tryck ut blandningen i en springform.
  5. Grädda i ca 10 minuter.
  6. Låt den svalna.
Fyllningen:
250 g mjölkchoklad
800 g cream cheese
2 dl socker
3 msk maizena
4 ägg
2 dl creme fraiche

Gör så här:
  1. Smält chokladen över vattenbad och låt det svalna något.
  2. Rör osten mjuk och luftig med en elvisp.
  3. Tillsätt socker och maizena.
  4. Vispa i äggen ett i taget och vispa 1 minut efter varje ägg.
  5. Rör sen i creme fraichen och chokladen.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i ca 60 minuter eller tills den precis har stelnat i mitten.
  8. Lossa formen och lägg kakan på ett fat.
Glasyren:
1 ½ dl Vispgrädde
50 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad

Gör så här:
  1. Värm hälften av grädden och smält mjölkchokladen i den.
  2. Ringla chokladen över kakan med en gaffel.
  3. Värm resten av grädden och smält den mörka chokladen i den.
  4. Ringla det över kakan.
  5. Låt den stelna en stund före serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0