Makalösa Godiskakan
Ingredienserna:
1 dl socker
1 dl kakao
1½ dl mjölk
125 g mörk choklad
150 g smör/margarin + 1 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Garneringen:
Noblesse + smält choklad att fästa dom med
Ca 3 hg lösgodis
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Koka upp socker, kakao och mjölk under omrörning.
-
Ta av kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.
-
Rör smör och socker poröst.
-
Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
-
Rör ner chokladsmeten.
-
Blanda ner de torra ingredienserna.
-
Blanda väl tills du har en fin och jämn smet.
-
Häll smeten i en smord och bröad form.
-
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
-
Låt kakan svalna och stäljp sen upp den.
-
Fäst noblesse runt kakan med hjälp av smält choklad.
-
Strö över massor av godis på kakan.
-
Servera med vispgrädde.
