Makalösa Godiskakan

Ingredienserna:

1 dl socker

1 dl kakao

1½ dl mjölk

125 g mörk choklad

150 g smör/margarin + 1 dl socker

2 ägg

1 msk vaniljsocker

1 ½ tsk bakpulver

3 dl vetemjöl


Garneringen:

Noblesse + smält choklad att fästa dom med

Ca 3 hg lösgodis


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Koka upp socker, kakao och mjölk under omrörning.

  3. Ta av kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.

  4. Rör smör och socker poröst.

  5. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

  6. Rör ner chokladsmeten.

  7. Blanda ner de torra ingredienserna.

  8. Blanda väl tills du har en fin och jämn smet.

  9. Häll smeten i en smord och bröad form.

  10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

  11. Låt kakan svalna och stäljp sen upp den.

  12. Fäst noblesse runt kakan med hjälp av smält choklad.

  13. Strö över massor av godis på kakan.

  14. Servera med vispgrädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0