Kärleksmums Med Vit Chokladglasyr
Ca 20-25 stycken
Kakan:
1 dl kakao
2 dl vatten
250 g smör
4 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g mörk choklad
Glasyren:
1 ½ dl vispgrädde
400 g vit choklad
Garneringen:
Kokos
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp kakao och vatten och låt svalna.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner omväxlande med vattenchokladen i smörblandningen.
- Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Vänd ner i smeten.
- Häll smeten i en långpanna.
- Grädda kakan i ca 20 minuter, den ska vara lite kladdig.
- Låt den svalna.
- Koka upp grädden, tillsätt finhackad vit choklad. Rör försiktigt på svag värme tills allt smält.
- Låt svalna något innan den breds över kakan.
- Strö över kokos och låt det stelna i kylen.
- Skär i rutor vid servering.

Kommentarer
Trackback