Kärleksmums Med Vit Chokladglasyr

Ca 20-25 stycken

Kakan:
1 dl kakao
2 dl vatten
250 g smör
4 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g mörk choklad

Glasyren:
1 ½ dl vispgrädde
400 g vit choklad

Garneringen:
Kokos

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp kakao och vatten och låt svalna.
  3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  4. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner omväxlande med vattenchokladen i smörblandningen.
  5. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Vänd ner i smeten.
  6. Häll smeten i en långpanna.
  7. Grädda kakan i ca 20 minuter, den ska vara lite kladdig.
  8. Låt den svalna.
  9. Koka upp grädden, tillsätt finhackad vit choklad. Rör försiktigt på svag värme tills allt smält.
  10. Låt svalna något innan den breds över kakan.
  11. Strö över kokos och låt det stelna i kylen.
  12. Skär i rutor vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0