Chokladkaka Med Underbar Chokladkräm
8-10 bitar
Kakan:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladkrämen:
2 ½ dl vispgrädde
100 g ljus choklad
100 g mörk choklad
2-3 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad springform.
- Grädda i ca 15-20 minuter. Låt den stå och kallna.
- Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull.
- Ta av kastrullen från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsockret.
- Rör tills chokladen smält.
- Låt krämen svalna och häll den i en skål och ställ in i kylen.
- Rör i krämen då och då tills den tjocknat till en kräm. Ca 1-2 timmar.
- Bred krämen på kakan.
- Garnera med frukt eller bär eller något strössel.

Kommentarer
Trackback