Chokladkaka Med Underbar Chokladkräm

8-10 bitar

Kakan:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladkrämen:
2 ½ dl vispgrädde
100 g ljus choklad
100 g mörk choklad
2-3 msk vaniljsocker

Gör så här:
  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt smöret.
  5. Häll smeten i en smord och bröad springform.
  6. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt den stå och kallna.
  7. Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull.
  8. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsockret.
  9. Rör tills chokladen smält.
  10. Låt krämen svalna och häll den i en skål och ställ in i kylen.
  11. Rör i krämen då och då tills den tjocknat till en kräm. Ca 1-2 timmar.
  12. Bred krämen på kakan.
  13. Garnera med frukt eller bär eller något strössel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0