Banan & Kokos Cheesecake
10 stycken personer
Ingredienserna:
225 g Maryland Cookies
4 msk smält smör
350 g Philadelphiaost
1 dl socker
50 g riven kokos
2 msk likör med kokossmak tex bananlikör funkar också
2 mogna bananer
125 g mörk blockchoklad
7 g gelatinpulver
3 msk vatten
1 ½ dl vispgrädde
Garneringen:
1 banan
Citronjuice
Lite smält choklad
Gör så här:
- Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dom med en kavel.
- Häll smulorna i en skål.
- Smält smöret och rör ner i kaksmulorna.
- Pressa ut smulblandningen runt sidorna och i botten på en springform.
- Blanda Philadelphiaost och socker väl.
- Arbeta in kokosen och likören i ostblandningen.
- Mosa de 2 bananerna och rör ner dom i ostblandningen.
- Smält chokladen och blanda ner.
- Rör väl tills alla ingredienserna blandats.
- Strö ner gelatinpulver i vattnet i en värmetålig skål och låt det blötas upp.
- Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig.
- Rör ner i chokladblandningen.
- Vispa grädden och rör ner den.
- Skeda fyllningen i kakskalet.
- Ställ kallt i 2 timmar tills smeten stelnat.
- Flytta kakan försiktigt till ett fat när det är dags att servera.
- Skiva bananen (doppa skivorna i citronjuicen för att undvika missfärgning) och lägg den runt kanten på kakan.
- Ringla över smält choklad och låt den stelna.

Kommentarer
Trackback