Banan & Kokos Cheesecake

10 stycken personer

Ingredienserna:
225 g Maryland Cookies
4 msk smält smör
350 g Philadelphiaost
1 dl socker
50 g riven kokos
2 msk likör med kokossmak tex bananlikör funkar också
2 mogna bananer
125 g mörk blockchoklad
7 g gelatinpulver
3 msk vatten
1 ½ dl vispgrädde

Garneringen:
1 banan
Citronjuice
Lite smält choklad

Gör så här:
  1. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dom med en kavel.
  2. Häll smulorna i en skål.
  3. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna.
  4. Pressa ut smulblandningen runt sidorna och i botten på en springform.
  5. Blanda Philadelphiaost och socker väl.
  6. Arbeta in kokosen och likören i ostblandningen.
  7. Mosa de 2 bananerna och rör ner dom i ostblandningen.
  8. Smält chokladen och blanda ner.
  9. Rör väl tills alla ingredienserna blandats.
  10. Strö ner gelatinpulver i vattnet i en värmetålig skål och låt det blötas upp.
  11. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig.
  12. Rör ner i chokladblandningen.
  13. Vispa grädden och rör ner den.
  14. Skeda fyllningen i kakskalet.
  15. Ställ kallt i 2 timmar tills smeten stelnat.
  16. Flytta kakan försiktigt till ett fat när det är dags att servera.
  17. Skiva bananen (doppa skivorna i citronjuicen för att undvika missfärgning) och lägg den runt kanten på kakan.
  18. Ringla över smält choklad och låt den stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0