Bakelserutor

Botten:
4 ägg
4 ½ dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
200 g smör

Fyllningen:
3 dl kall marsankräm
200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g mandelmassa

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Tillsätt de övriga ingredienserna.
  4. Smält smöret och tillsätt det när det svalnat av lite.
  5. Bred smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
  6. Grädda i ca 15 minuter.
  7. Rör samman ingredienserna till smörkrämen.
  8. Blanda matskedsvis ner smörkrämen i marsankrämen.
  9. Bred fyllningen på kakan när kakan svalnat.
  10. Garnera med finriven mandelmassa och sikta över kakao eller Oboý.
  11. Skär kakan i rutor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0