Bakelserutor
Botten:
4 ägg
4 ½ dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
200 g smör
Fyllningen:
3 dl kall marsankräm
200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g mandelmassa
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Tillsätt de övriga ingredienserna.
- Smält smöret och tillsätt det när det svalnat av lite.
- Bred smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
- Grädda i ca 15 minuter.
- Rör samman ingredienserna till smörkrämen.
- Blanda matskedsvis ner smörkrämen i marsankrämen.
- Bred fyllningen på kakan när kakan svalnat.
- Garnera med finriven mandelmassa och sikta över kakao eller Oboý.
- Skär kakan i rutor.

Kommentarer
Trackback