Äppelkaka Med Inbakad Vaniljkräm

Bottnen & Täcket:
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
175 g smör
2 ägg

Vaniljkrämen:
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk maizena majsstärkelse
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
4-6 äpplen (ca 600 g)
Kanel

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienserna till degen.
  3. Tryck ut hälften av degen i en smord pajform.
  4. Sätt in pajformen och resten av degen i kylen.
  5. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen utom vaniljsockret i en kastrull.
  6. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar (den ska inte koka).
  7. Lät krämen svalna och rör i vaniljsocker.
  8. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  9. Bred ut krämen på bottnen av degen i formen.
  10. Lägg på äppleklyftorna som du först vänt i kanel.
  11. Rulla ut resten av degen till fingertjocka rullar och lägg dom i ett galler över äppleklyftorna.
  12. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0