Tiger Cheesecake med Maräng
Bottnen:
125 g smör/margarin
½ pkt digestivekex
1 msk socker
Fyllningen:
3 ägg
1 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
200 g Philadelphiaost
200 g mörk choklad
Marängsmeten:
3 äggvitor
1 ½ dl socker
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Smält smöret.
-
Smula ner digestiven fint i smöret och tillsätt socker.
-
Tryck ut smeten i en springform.
-
Grädda i ca 10 minuter.
-
Låt den svalna.
-
Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
-
Blanda ner philadelphiaost i äggsmeten.
-
Häll fyllningen över bottnen.
-
Smält chokladen i micron och ringla den över fyllningen.
-
Grädda i ca 40 minuter, den ska precis ”stanna”.
-
Vispa äggvitorna pösigt och tillsätt socker. Vispa lite till.
-
Bred ut marängsmeten över cheesecaken.
-
Grädda i 10 minuter på 150º.
Kommentarer
Trackback