Polkagris Cheesecake
Bottnen:
200 g digestivekex
100 g smör/margarin
Fyllningen:
600 g Philadelphiaost
2 ½ dl kesella eller minifraiche
1 dl socker
1 dl maizena
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
75 g polkagrisar
Röd karamellfärg
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Krossa kexen fint och smält smöret. Blanda ihop detta.
-
Tryck ut digestiveblandningen i botten på en springform.
-
Förgrädda i 10 minuter och låt den svalna sen.
-
Vispa osten med kesellan så det blir krämigt.
-
Blanda i socker, vaniljsocker och maizena i ostsmeten.
-
Rör ner 1 ägg i taget i ostsmeten och slutligen grädden.
-
Smält chokladen och blanda den sen med smeten. Häll ¾ av smeten i formen.
-
Blanda den resterande fjärdedelen med dom krossade polkagrisarna och röd karamellfärg.
-
Ringla den rosa smeten över den vita smeten i formen och marmorera med hjälp av en gaffel.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Täck med folie så den inte blir för mörk på ovansidan.
-
Låt den svalna och förvara den sen gärna i kylen ett dygn.
