Polkagris Cheesecake

Bottnen:

200 g digestivekex

100 g smör/margarin


Fyllningen:

600 g Philadelphiaost

2 ½ dl kesella eller minifraiche

1 dl socker

1 dl maizena

1 msk vaniljsocker

3 ägg

1 dl grädde

200 g vit choklad

75 g polkagrisar

Röd karamellfärg


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175º.

  2. Krossa kexen fint och smält smöret. Blanda ihop detta.

  3. Tryck ut digestiveblandningen i botten på en springform.

  4. Förgrädda i 10 minuter och låt den svalna sen.

  5. Vispa osten med kesellan så det blir krämigt.

  6. Blanda i socker, vaniljsocker och maizena i ostsmeten.

  7. Rör ner 1 ägg i taget i ostsmeten och slutligen grädden.

  8. Smält chokladen och blanda den sen med smeten. Häll ¾ av smeten i formen.

  9. Blanda den resterande fjärdedelen med dom krossade polkagrisarna och röd karamellfärg.

  10. Ringla den rosa smeten över den vita smeten i formen och marmorera med hjälp av en gaffel.

  11. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Täck med folie så den inte blir för mörk på ovansidan.

  12. Låt den svalna och förvara den sen gärna i kylen ett dygn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0