Dulce De Leche Cheesecake
Bottnen:
200 g smör/margarin
115 g socker
1 tsk vaniljextrakt
½ tsk salt
220 g vetemjöl
Fyllningen:
460 g Philadelphiaost
Knappt 1 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
2 ägg
1 ½ dl dulce de leche
2 nypor salt
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Klä en springform utvändigt med aluminiumfolie.
-
Rör samman botten ingredienserna och tryck ut degen i botten på formen och lite upp på kanterna.
-
Förgrädda bottnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
-
Sänk ugnen till 150º.
-
Vispa upp osten tillsammans med socker och vaniljextrakt med elvisp tills det är krämigt.
-
Vispa ner 1 ägg i taget och rör sen ner en stor msk dulce de leche.
-
Häll smeten i formen.
-
Rör samman dulce de leche med salt och klicka ut nästan hela burken i ostsmeten, se till att det finns smet mellan varje klick.
-
Ta en kniv och dra runt så det bildas fina virvlar.
-
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter.
-
Låt kakan svalna helt och ställ den sen i kylen i minst 4 timmar.