Daim Cheesecake

Bottnen:

200 g Chocolate Chip Cookies

100 g smör/margarin


Fyllningen:

400 g Philadelphiaost

1 ½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 ½ påse daimkulor

150 g vit choklad

3 dl creme fraiche

3 msk socker


Garneringen:

1 dubbeldaim

Resterande av daimkulorna

Ev guld och pärlströssel


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175º.

  2. Krossa kexen till bottnen. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.

  3. Tryck ut smeten i en springform.

  4. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.

  5. Låt den svalna.

  6. Vispa ihop ost, socker, ägg och vaniljsocker med elvisp så det blir en slät kräm. Vänd ner daimkulorna.

  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

  8. Smält under tiden den vita chokladen i micro.

  9. Vispa ihop choklad, socker och creme fraiche.

  10. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt ett jämnt lager överst.

  11. Sätt in i ugnen och grädda ytterligare 5 minuter.

  12. Låt kakan svalna och sätt sen in den i kylen och låt stå över natten helst.

  13. Garnera med hackad daim och strössel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0