Daim Cheesecake
Bottnen:
200 g Chocolate Chip Cookies
100 g smör/margarin
Fyllningen:
400 g Philadelphiaost
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ påse daimkulor
150 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk socker
Garneringen:
1 dubbeldaim
Resterande av daimkulorna
Ev guld och pärlströssel
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Krossa kexen till bottnen. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
-
Tryck ut smeten i en springform.
-
Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.
-
Låt den svalna.
-
Vispa ihop ost, socker, ägg och vaniljsocker med elvisp så det blir en slät kräm. Vänd ner daimkulorna.
-
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
-
Smält under tiden den vita chokladen i micro.
-
Vispa ihop choklad, socker och creme fraiche.
-
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt ett jämnt lager överst.
-
Sätt in i ugnen och grädda ytterligare 5 minuter.
-
Låt kakan svalna och sätt sen in den i kylen och låt stå över natten helst.
-
Garnera med hackad daim och strössel.
