Chokladig Cheesecake

Bottnen:

¾ pkt digestivekex

25-50 g smör/margarin


Fyllningen:

200 g Philadelphiaost

3 äggulor

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

3 äggvitor

3 dl vispgrädde

200 g mjölkchoklad


Chokladtryffeln:

200 g mjölkchoklad

1 ½ dl grädde

3 msk smör/margarin


Gör så här:

  1. Mixa eller smula kexen och smält smöret. Rör ihop detta.

  2. Tryck ut digestiveblandningen i en springform.

  3. Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.

  4. Separera äggvitorna från gulorna i olika bunkar.

  5. Blanda äggulorna med philadelphiaost, vaniljsocker och socker. Vispa till en slät smet.

  6. Vispa grädden till ett ganska hårt skum i en bunke.

  7. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (du ska kunna hålla upp och ner utan att det åker ur). Vänd ner detta i smeten.

  8. Rör ner den rivna chokladen och vänd om tills det har blandat sig.

  9. Häll upp smeten i formen och täck med plastfolie, ställ in i frysen.

  10. Bryt chokladen till tryffeln i mindre bitar.

  11. Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull.

  12. Häll den heta grädden över chokladen och rör om tills tryffeln är slät. Låt svalna i kylen innan du brer på det över cheesecaken.

  13. Ställ in i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten.

     

     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0