Chokladig Cheesecake
Bottnen:
¾ pkt digestivekex
25-50 g smör/margarin
Fyllningen:
200 g Philadelphiaost
3 äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
Chokladtryffeln:
200 g mjölkchoklad
1 ½ dl grädde
3 msk smör/margarin
Gör så här:
-
Mixa eller smula kexen och smält smöret. Rör ihop detta.
-
Tryck ut digestiveblandningen i en springform.
-
Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
-
Separera äggvitorna från gulorna i olika bunkar.
-
Blanda äggulorna med philadelphiaost, vaniljsocker och socker. Vispa till en slät smet.
-
Vispa grädden till ett ganska hårt skum i en bunke.
-
Vispa äggvitorna till ett hårt skum (du ska kunna hålla upp och ner utan att det åker ur). Vänd ner detta i smeten.
-
Rör ner den rivna chokladen och vänd om tills det har blandat sig.
-
Häll upp smeten i formen och täck med plastfolie, ställ in i frysen.
-
Bryt chokladen till tryffeln i mindre bitar.
-
Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull.
-
Häll den heta grädden över chokladen och rör om tills tryffeln är slät. Låt svalna i kylen innan du brer på det över cheesecaken.
-
Ställ in i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten.