Chocolate Swirl Cheesecake

Bottnen:

400 g digestivekex

150 g smör/margarin


Fyllningen:

600 g Philadelphiaost

2 ½ dl kesella 10%

1 ½ dl socker

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

1 dl vispgrädde


Chocolate Swirl:

150 g mörk kvalitetschoklad 60%


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175º.

  2. Krossa kexen fint i en mixer eller för hand.

  3. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.

  4. Tryck ut digestiveblandningen i botten av en springform.

  5. Förgrädda bottnen i ca 10 minuter. Låt den stå och svalna sen.

  6. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt och tillsätt socker och vaniljsocker.

  7. Rör i ett ägg i taget i ostsmeten och tillsist rör i grädden.

  8. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller micro.

  9. Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.

  10. Häll hälften av den ljusa smeten över kexbottnen.

  11. Klicka sen i hälften av den mörka chokladsmeten, täck med resterande ljus smet och klicka i resterande mörk chokladsmet.

  12. Dra ett mönster med en kniv igenom smeten.

  13. Grädda i 130º i ca 85 minuter, tills den ”stannat” helt.

  14. Låt svalna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0