Chocolate Swirl Cheesecake
Bottnen:
400 g digestivekex
150 g smör/margarin
Fyllningen:
600 g Philadelphiaost
2 ½ dl kesella 10%
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 dl vispgrädde
Chocolate Swirl:
150 g mörk kvalitetschoklad 60%
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Krossa kexen fint i en mixer eller för hand.
-
Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
-
Tryck ut digestiveblandningen i botten av en springform.
-
Förgrädda bottnen i ca 10 minuter. Låt den stå och svalna sen.
-
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt och tillsätt socker och vaniljsocker.
-
Rör i ett ägg i taget i ostsmeten och tillsist rör i grädden.
-
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller micro.
-
Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.
-
Häll hälften av den ljusa smeten över kexbottnen.
-
Klicka sen i hälften av den mörka chokladsmeten, täck med resterande ljus smet och klicka i resterande mörk chokladsmet.
-
Dra ett mönster med en kniv igenom smeten.
-
Grädda i 130º i ca 85 minuter, tills den ”stannat” helt.
-
Låt svalna.
